Bibliotek

Alle kan frit bruge vores bibliotek, og det er gratis at låne. Her finder du en stor samling af bøger, artikler og film om tilpasset idræt og bevægelse. Vi har også materialer om emner som det rummelige arbejdsmarked, forskellige typer af handicap, tilgængelighed og handicappolitik.

Tryk på luppen og find det, du søger!

Bogtips

Tung tids tale

En roman om at være mor til et barn med autisme. 
Bogen er oversat fra norsk og er en fængende roman om livet på godt og ondt som mor.

Af Olaug Nilssen, 2020. 161 sider. Udgivet af forlaget Turbine.

En hudløst ærlig roman om at være mor til ni-årige Daniel, som lever med en autismediagnose. Bogen er skrevet i du-form, hvor moren fortæller om sine følelser og tanker til sønnen, der som 3-årig ændrede sig markant, da han mistede sit sprog, forandrede sin personlighed og fik en udadreagerende adfærd.
En voldsom bog om følelser og accept og om at kunne give den rigtige støtte, i stedet for at føle skyld og skam.
Bogen bygger på forfatterens egne oplevelser som mor til en dreng med autisme.

Lån bogen i vores bibliotek

Sex, kærlighed og en hjerne som er gået i stykker.

Første danske bog med fokus på de konsekvenser, en hjerneskade har for sex, intimitet, kærlighed og samliv.

Af Susan Søgaard, 2020. 252 sider. Udgivet af Hjerneskadeforeningen.

 Når et menneske får en hjerneskade, er der brug for at få sat fokus på de personlige forandringer, som hjerneskaden fører med sig, herunder også hvordan skaden påvirker kærlighed og intimitet i parforholdet. Bogen bryder med tabuet omkring at få en hjerneskade og påvirkningen af sex, intimitet, kærlighed og samliv. Det er ikke et emne, der er skrevet om før, så bogen er yderst relevant, både for fagfolk og pårørende.
Bogen berører de følger, som en hjerneskade kan have, og de problemer, der på den baggrund kan opstå i parforholdet. Bogen er en blanding af personlige beretninger, den virkelige historie og mere fagligt oplysende kapitler med råd og vejledninger.

Lån bogen i vores bibliotek

 

Lad os snakke om smerter. "Vejen væk fra myter og udenforskab".

I Danmark mangler vi fokus på smerter i fx sundhedsvæsenet, og det vil forfatterne til denne bog gerne være med til at lave om på.

Af Sif Holst og Mark Sinclair Fleeton, 2020. 328 sider. Udgivet af Forlaget mellemgaard.

Bogen beskæftiger sig med emnet smerter, og man bliver klogere på den teoretiske del af emnet samtidig med, at den giver et indblik i, hvad det vil sige at leve med smerter. Et af bogens hovedformål er at starte en samtale om kroniske smerter.

Bogen er en blanding af faktuel viden om smerter, hvor samfundets syn på smerter, diagnoser og typer af behandling kombineres med mere lette afsnit, hvor smerteramte kendte danskere fortæller om deres egne oplevelser med at leve i en dagligdag med smerter.

Mange kan have glæde af at læse bogen, den henvender sig både til smertepatienter og deres pårørende, herunder også politikere, læger og sundhedspersonale. Man behøver ikke læse hele bogen, men kan vælge at fokusere på det teoretiske eller læse en eller flere af smertehistorierne.

Læs bogen og sæt gang i en snak om smerter.